• Starting today August 7th, 2024, in order to post in the Married Couples, Courting Couples, or Singles forums, you will not be allowed to post if you have your Marital status designated as private. Announcements will be made in the respective forums as well but please note that if yours is currently listed as Private, you will need to submit a ticket in the Support Area to have yours changed.

Original Hebrew?

Redneck12

Newbie
Jan 4, 2008
55
11
Visit site
✟22,715.00
Faith
Marital Status
Married
yes it has a lot in common,but its not really the same or even look like.
its a very easy language to learn anyway.

Scientists have discovered the earliest known Hebrew writing:

Bible Possibly Written Centuries Earlier, Discovery Suggests | LiveScience

Notice the writing is pretty much Phoenician script, not modern Hebrew or even "ancient" Hebrew. It is likely Hebrew originated in Egyptian, Arabic, Caananite, Phoenician, and other languages of the region, so it would share common words with Arabic.

If you think about it, after 430 years in Egypt, most all of the Israelites would have spoken Egyptian at the time of the Exodus, and those who could read and write probably did so in Heiratic. For 40 years they hung around the boundaries of Moab, so would have picked up Moabite and Arabic words, and after entering the land they picked up words from Canaanite and Phoenician, plus the Phoenician writing, which eventually was transformed into Hebrew.

Upvote 0

yonah_mishael

הֱיֵה קודם כל בן אדם
Jun 14, 2009
5,370
1,325
Tel Aviv, Israel
Visit site
✟34,673.00
Faith
Judaism
Marital Status
Single
Politics
US-Democrat
Israeli Soldier:
[align=right]אתה חייל ישראלי באמת, או שזה סתם שם משתמש לאתר הזה? אם כן, הפתעת אותי - למה היית מתגייס לצה"ל אם אתה נוצרי? מה הקשר כאן? תודה - יונה[/align]

• Like
Reactions: ChavaK
Upvote 0

Marie Lynn

Newbie
Jun 13, 2009
65
25
✟22,780.00
Faith
Atheist
Marital Status
Married
זאת טוב שאלה, יונה. גם אני רוצה לדעת, למה הוא מתגייס לצה''ל אם הוא נוצרי

• Like
Reactions: yonah_mishael
Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
מה בדיוק הקשר נוצרי או לא?
הריי אתה גר במדינה,והחוק במדינה אומר לתת 3 שנים לצבא.

Upvote 0

yonah_mishael

הֱיֵה קודם כל בן אדם
Jun 14, 2009
5,370
1,325
Tel Aviv, Israel
Visit site
✟34,673.00
Faith
Judaism
Marital Status
Single
Politics
US-Democrat
מה בדיוק הקשר נוצרי או לא?
הריי אתה גר במדינה,והחוק במדינה אומר לתת 3 שנים לצבא.

נכון. ואני יודע שיש הרבה נוצרים שהם גם אזרחי ישראל, במיוחד ממוצא ערבי. כל האוכלוסייה חייבית להתגייס על פי החוק. אבל יש איזושהי גאווה בכך שהוא משתמש בשם הזה כאן. אני די סקרן לדעת אם יש לו גאווה להיות ישראלי, ואם כן, על מה היא מבוססת. לא רוצה לפגוע באף אחד. רק רוצה לדעת משהו על הקשר שמרגישים האזרחים האלה הלא-יהודים לארץ ובמיוחד לצבא. אולי היה לא-נכון לשאול *למה* הוא התגייס. הכוונה שלי היתה לשאול על הקשר האישי שלו לארץ ולצה"ל. מקווה שזה יותר ברור עכשיו. - יונה

Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
אני בתור לא יהודי,אתאיסט ומשפחה נוצריה..(לא ממוצא ערבי) התגייסתי ועדיין בצבא(עוד מעט מסיים) ביחידה קרבית
אני פשוט עשיתי את זה כי אני חי פה,החוק אומר להתגייס ל3 שנים.
אם לא היה חוק כזה סביר להניח שלא הייתי מתגייס,ואם כן זה בשביל החוויה.

Upvote 0

yonah_mishael

הֱיֵה קודם כל בן אדם
Jun 14, 2009
5,370
1,325
Tel Aviv, Israel
Visit site
✟34,673.00
Faith
Judaism
Marital Status
Single
Politics
US-Democrat
אז אני מקווה שעברת חוויה טובה. האם אתה ו"חייל ישראלי" אותו בן אדם? כמה נוצרים יש בארץ שהם לא ממוצא ערבי? מאין המשפחה שלך? שלום

Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
לא אני לא הבחור שכתב פה למעלה
ממה שאני יודע יש הרבה נוצרים לא ערבים בירושלים וחיפה.

Upvote 0

yonah_mishael

הֱיֵה קודם כל בן אדם
Jun 14, 2009
5,370
1,325
Tel Aviv, Israel
Visit site
✟34,673.00
Faith
Judaism
Marital Status
Single
Politics
US-Democrat
לא אני לא הבחור שכתב פה למעלה
ממה שאני יודע יש הרבה נוצרים לא ערבים בירושלים וחיפה.

טוב לדעת. אני גר ברחובות ולא הסתובבתי מספיק בירושלים כדי להכיר את האוכלוסיה הנוצרית שמה. כמובן יש את הרובע הארמני בעיר העתיקה. לא ברור מאיפה האנשים האלה. אתה חלק בהקהילה הזו? הייתי פעם אחת בכנסיית הקבר עם בחור מארה"ב שבא לעשות טיול. חוץ מזה לא ראיתי הרבה נוצרים בירושלים בפעמים המעטות שהייתי שם. ואף פעם לא הייתי בחיפה - למרות שאני ממש רוצה לטייל בגני הבהאי! - יונה

Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
אני בעצמי גרתי ברחובות,עכשיו אני גר ליד רחובות
אני לא משתייך לאף קבוצה,כמו שאמרתי אני אטאיסט.
הייתי בכמה כנסיות בירושלים,וגם יש הרבה ישובים באזור ירושלים שהם ישובים נוצריים(לא ערבים) חוץ מזה,אתה נוצרי מאמין?

Upvote 0

yonah_mishael

הֱיֵה קודם כל בן אדם
Jun 14, 2009
5,370
1,325
Tel Aviv, Israel
Visit site
✟34,673.00
Faith
Judaism
Marital Status
Single
Politics
US-Democrat
לא - אני לא נוצרי. אני לא יודע כלום על הקהילות הנוצריות כאן. יש לי ניסיון עם הנוצרים בארה"ב, אבל זה משהו שונה לגמרי. אני עכשיו במצב בינוני בקשר לזהות הדתית שלי. השבוע השתתפתי בתפילות בבית כנסת קונסרבטיבי ואני שוקל להצטרף אליהם בקרוב. באמריקה השתייכתי לזרם הרפורמי (ליברלי). אני בעל ראש פתוח בדרך כלל - מקבל אנשים כמו שהם. יש לי סקרנות עמוקה ואני רוצה לדעת על הדברים שאנשים עוברים - במיוחד כשזה בחוץ לניסיון שלי. אתה יודע למה אני מתכוון? נצרות בארץ זה משהו שאני לא מכיר, אז אני רוצה לדעת מה מצבם ולמה הם חיים בארץ וכו׳ (לא שאני מתנגד!). י

Last edited:
Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
אה...אני הייתי בכמה כנסיות ומנזרים והרבה מ"אנשי הצוות" היו אנשי דת מחו"ל והרבה אנשים מאמינים שגרים בארץ.
אני אישית בעצמי הייתי רוצה לדעת,אם תרצה,נוכל להיפגש ולנסוע לטיול לירושלים וללמוד,אני גר 10 דקות מרחובות.

Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
אני לא אהיה זמין כשבועיים(צבא)אבל תשאיר פה הודעות אם אתה מעוניין,אני מחובר כל הלילה

Last edited:
Upvote 0

yonah_mishael

הֱיֵה קודם כל בן אדם
Jun 14, 2009
5,370
1,325
Tel Aviv, Israel
Visit site
✟34,673.00
Faith
Judaism
Marital Status
Single
Politics
US-Democrat
מה תרצה לעשות בירושלים? כשאתה אומר "סופש" זה כולל שישי בבוקר? אני לא נוסע בשבת, אבל איזה יום שישי בבוקר הייתי רוצה לעשות טיול קצר לירושלים. אתה רוצה ללכת לעיר העתיקה או למשהו יותר מודרני? אני מניח שאתה גם דובר אנגלית, נכון? אם לא, לא היית נרשם לפורום הזה. אז, אני אשמח להיפגש מתישהו ביוני. אני מציע ה-18 לחודש. אני עובד ב-4.6 וגם 11.6 אני עסוק בת"א (מצעד הגאווה - אני הולך עם חברים כל שנה כדי לתמוך בהם). אמרתי לך שאני בעל ראש פתוח. :) אז, ב-18.6 אתה רוצה לירושלים? תגיד לי מה אתה חושב. - יונה

Upvote 0

Empt

Junior Member
Jul 18, 2008
49
2
✟22,677.00
Faith
Catholic
Marital Status
Single
מה תרצה לעשות בירושלים? כשאתה אומר "סופש" זה כולל שישי בבוקר? אני לא נוסע בשבת, אבל איזה יום שישי בבוקר הייתי רוצה לעשות טיול קצר לירושלים. אתה רוצה ללכת לעיר העתיקה או למשהו יותר מודרני? אני מניח שאתה גם דובר אנגלית, נכון? אם לא, לא היית נרשם לפורום הזה. אז, אני אשמח להיפגש מתישהו ביוני. אני מציע ה-18 לחודש. אני עובד ב-4.6 וגם 11.6 אני עסוק בת"א (מצעד הגאווה - אני הולך עם חברים כל שנה כדי לתמוך בהם). אמרתי לך שאני בעל ראש פתוח. :) אז, ב-18.6 אתה רוצה לירושלים? תגיד לי מה אתה חושב. - יונה
אמרת יש לך שאלות ושאתה לא בקיא בנצרות פה בארץ,אז ללכת ולברר וללמוד בנוגע לנצרות בארץ.
סופש אני מתכוון חמישי שישי.
אמת אני דובר אנגלית.

Upvote 0